Socialt medborgarskap och möjligheten till ett självständigt liv : - ekonomiskt bistånd för kvinnor som har lämnat en våldsam partner

Författare:
  • Alexandru Panican
  • Rickard Ulmestig
Publiceringsår: 2016-05
Språk: Svenska
Sidor: 323-339
Publikation/Tidskrift/Serie: Socialvetenskaplig tidskrift
Volym: 23
Nummer: Nr. 3-4
Dokumenttyp: Artikel i tidskrift
Förlag: Forsa

Abstract english

Försörjningen är avgörande för kvinnors möjligheter att lämna en våldsam partner, och många hänvisas då till de offentliga försörjningssystemen. Syftet i artikeln är att förstå socialtjänstens handläggning av dessa kvinnor. Studien har ett medborgarskapsperspektiv där kvinnornas beskrivningar analyseras. Detta är en av de första svenska studierna på området.

• Social Work
  • Socialt medborgarskap, självständigt, ekonomiskt bistånd, kvinnor, våldsam partner, försörjning, socialtjänst, handläggning, förtryck, våld i nära relationer

• ISSN: 1104-1420
Alexandru Panican. Foto: Patrik Hekkala