Artikelpris till David Hedlund

Priset till Axel Anderssons minne för bästa vetenskapliga originalartikel i Socialvetenskaplig tidskrift 2014 har tilldelats David Hedlund, doktorand vid Socialhögskolan.

David Hedlund, Socialhögskolan Lund
David Hedlund prisas för artikeln "Vardagens kontraktualisering. Om individuella genomförandeplaner i äldreomsorgen".

Umeåredaktionen ger följande motivering:

"Artikeln begripliggör och problematiserar en aktuell utveckling inom välfärdssamhället, nämligen den ökade tilltron till och användningen av olika typer av dokument för planering av vård- och omsorgsinsatser. I en detaljerad analys med både kvantitativa och kvalitativa inslag visar Hedlund på en stor variation i utforming och tankesätt kring genomförandeplaners användning. Denna nutida företeelse sätts också i ett historiskt perspektiv i en välskriven, noggrann och intresseväckande analys".

Artikeln finns att ladda ner via Socialvetenskaplig tidskrifts arkiv.

2017-09-25
Torbjörn Hjort i SvD om socialt hållbar konsumtion
2017-09-25
Hans Swärd i samtal med Susanna Alakoski