Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Call for papers: Socialvetenskaplig tidskrift nr 3/4 2015

Temanummer: "Brottsoffer, viktimisering och stöd åt brottsutsatta”.

Från januari 2015 finns redaktionen för Socialvetenskaplig tidskrift vid Socialhögskolan i Lund. Nu planerar vi för ett temanummer om brottsoffer, viktimisering och stöd åt brottsutsatta.

Temanumret avser att belysa forskning om brottsoffer i bred bemärkelse. Vi välkomnar därför artiklar inom alla områden som berör temat. Artiklarna kan handla om särskilda grupper av brottsoffer, särskilda typer av brott eller om specifika interventioner och stöd. Vi välkomnar också mer generella artiklar som analyserar begrepp, politik, processer, som sätter brottsofferfrågan i ett större perspektiv eller förmedlar fördjupade metodanalyser.

Vi vill ha in artiklar till detta temanummer senast 1 juni 2015. Funderar du på att skriva en artikel till temanumret får du gärna höra av dig till oss dessförinnan. Kontaktperson för temanumret är Kerstin Svensson.

De artiklar som skickats in kommer att genomgå sedvanlig anonym lektörsbedömning. Alla accepterade artiklar kommer att publiceras i Socialvetenskaplig tidskrift. Om antalet accepterade artiklar är fler än vad som ryms i temanumret kommer publicering av vissa artiklar ske i senare nummer.

Manus skickas till korresponderande redaktören Torbjörn Hjort enligt de anvisningar som gäller för tidskriften.