Fredsbaskrarna ger medalj till masterstudent

Karianne Esseveld tidigare masterstudent vid Socialhögskolan har fått en medalj av Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna (SVF) för sin masteruppsats: "Med Fredsbaskrarnas möten i centrum: Utlandsveteraner berättar om tjänstgöring, identitet och sina relationer till varandra, andra människor och Försvarsmakten." Medaljeringen ägde rum i samband med firandet av FN-dagen vid FN-minnesmärket på Djurgården i Stockholm.

Motiveringen av Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna (SVF) lyder:

Karianne Esseveld har på ett sätt som få personer, i sin uppsats vid Socialhögskolan i Lund belyst utlandsveteraners tjänstgöring, identitet och relationer till varandra. Avhandlingen baserar sig inte enbart på litteraturstudier utan Karianne har genom flera möten med utlandsveteraner under deras kamratträffar samlat ytterligare material. Karianne har därigenom tagit stor del av berättelser, samtal och erfarenheter vilket starkt fördjupat hennes kunskaper. Hon har vidare ökat sin och vår förståelse för våra internationella insatsers påverkan av våra liv efter avslutad tjänstgöring. Detta är ett viktigt inslag i hela veteranpolitiken och spridandet av kunskap och förståelse för veteranernas erfarenhet och deras bidragande av kunskap till samhället.

Karianne Essevelds masteruppsats finns på: https://lup.lub.lu.se/student-papers/search/publication/4991971

2017-09-15
Ny bok om välfärd post-tillväxt
2017-09-13