Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny bok om EU och civilsamhället

EU Civil Society

I dagarna kommer en ny bok om EU och civilsamhället, utgiven av Palgrave Macmillan. Redaktörer för boken är Håkan Johansson, professor vid Socialhögskolan, och Sara Kalm, lektor vid Statsvetenskapliga institutionen i Lund. Från Socialhögskolan medverkar även Jayeon Lee, Anna Meeuwisse, Gabriella Scaramuzzino och Roberto Scaramuzzino.

EU har sedan åren kring millennieskiftet på många sätt uppmuntrat civilsamhällets mobilisering, organisering och deltagande genom finansiering och kanaler för dialog. Den här boken undersöker mönster av konflikt och samarbete, dynamiken mellan nya aktörer och etablerade, och de resurser som ger status och prestige bland aktörer i civilsamhället. Boken bygger på nya empiriska studier, med kapitel om organisationen av civilsamhällets aktörer inom socialpolitik, anti-diskriminering och utveckling, samt avsnitt som fokuserar på det nya europeiska medborgarinitiativet och relationerna mellan aktörer som deltar i denna unika deltagandeprocess.

Läs mer om boken här.