Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny utgåva av kursboken "Socialt arbete – en grundbok"

Socialt arbete - en grundbok

I den tredje omarbetade utgåvan av kursboken Socialt arbete – en grundbok redogör författarna Anna Meeuwisse, Hans Swärd , Sune Sunesson, Marcus Knutagård för ämnets socialvetenskapliga utgångspunkter och visar på det sociala arbetets mångfald och komplexitet.

I boken behandlas också det sociala arbetets framväxt, organisering, utveckling och yttre ramar, framförallt i Norden men även med internationella utblickar.

Samtliga kapitel har uppdaterats och flera nyskrivna har tillkommit. Några tongivande forskare från andra länder introduceras också. De tar bland annat upp problem som globaliseringen medför och som kräver nya lösningar.

Anna Meeuwisse, Hans Swärd och Sune Sunesson är professorer och Marcus Knutagård universitetslektor vid Socialhögskolan, Lunds universitet.

Läs mer om boken här.