Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Seminarium främjar kontakt mellan svenska och singaporianska forskare

Ett fyrtiotal svenska toppforskare och universitetsdelegationer på hög nivå besökte Singapore i syfta att utveckla samarbeten mellan forskare.

Kristina Göransson, universitetslektor på Socialhögskolan, representerade Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet på Swedish Academic Collaboration Forum (SACF) i Singapore den 3-4 november. Projektets syfte är att göra svensk forskning mer känd utomlands och möjliggöra nya internationella samarbeten.

Kristina Göransson

Projektet initierades av Lunds universitet och genomförs i samarbete med Stockholms universitet, KTH, Chalmers, Uppsala och Linköpings universitet. Projektet består i att de sex lärosätena tillsammans arrangerar seminarier i en rad utvalda länder under 2015 och 2016: Brasilien, Kina, Indonesien, Singapore och Korea. Seminarierna arrangeras i samarbete med universitet och myndigheter i respektive värdland.


Det övergripande temat för seminariet i Singapore var utmaningar i urbana samhällen. Kristina Göransson presenterade sin forskning om etnografiska perspektiv på generationer och åldrande i sessionen ”Ageing Societies and Innovative Ideas”. SACF finansieras av Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning (STINT).

Läs mer om Swedish Academic Collaboration Forum.