Boksläpp: Socialt arbete i civilsamhället – aktörer, former och funktioner

Presentation av boken, medverkan av författare och mingel

Omslag till boken Socialt arbete i civilsamhället.
Boken Socialt arbete i civilsamhället – aktörer, former och funktioner vänder sig till dem som studerar socialt arbete och andra samhällsvetenskapliga ämnen där civilsamhället tematiseras. En väl så viktig läsargrupp är de som arbetar eller är engagerade inom det civila samhällets organisationer.

Socialt arbete har sin givna plats i ideella organisationer, i civilsamhället. I denna antologi möter läsaren både vad vi kallar ”Vi- för-dem”- organisationer med hemlöshet, vård eller arbetsträning på sin agenda. Vi möter också ”Vi-för-oss”- organisationer såsom exempelvis kvinnojourer. Även det myndighetsbaserade sociala arbetet har gränsytor mot det civila samhället genom övervakare och stödpersoner. Här beskrivs också hur socialarbetare som yrkeskår nyttjar det civila samhället som arena för att driva på myndigheternas insatser. Det civila samhället rymmer mångas stora engagemang. Det är inte minst tydligt i de senaste årens flykting- och integrationsfrågor vilket avspeglas i kapitlen.

Ladda ner en flyer för boken (PDF - 411 kB)

Redaktörer är Stig Linde och Roberto Scaramuzzino

Studentlitteratur kommer att bjuda på lättare tilltugg och dricka.

Anmäl gärna ditt deltagande till stig.linde [at] soch.lu.se senast den 28 november

Tid:
2017-12-05 16:00