OBS!! INSTÄLLT Sociala innovationer @ Campus Helsingborg

Young woman at white board full of drawings and writing
Foto: "Jennifer drawing ideas" by Jihan Sonin
Konferens
Vi är ledsna att behöva meddela att vi har beslutat att skjuta upp evenemanget, som var planerat till den 4:e oktober 2017. Vi beklagar eventuella olägenheter detta orsakar och kommer att återkomma med ett nytt datum så fort det är bestämt.

INSTÄLLT!!

Välkomna till Campus Helsingborg onsdagen den 4 oktober för en dag om sociala innovationer och socialt arbete.

Kaffe serveras 8.30 och programmet börjar 9.00. Platsen är Mindpark, Bredgatan 11, Helsingborg.

Inbjudna är aktiva inom socialt arbete, personal inom socialtjänsterna i Helsingborg, lärare/forskare vid Socialhögskolan och Campus Helsingborg. Vi hoppas på kreativa diskussioner som kan ligga till grund för ett fortsatt samarbete mellan staden Helsingborg och Campus Helsingborg. Kanske kommande gemensamma projekt, både inom forskning och utbildning?

Vi frågar oss om sociala innovationer har en plats/är möjliga i socialtjänstens verksamhet?

• Hur kan mindre pilotprojet bidra till en systemförändring (och bli en del av det sociala arbetets vardag?).

• Vad finns att lära från projekt som “lyckats” och som bidragit till förändringar av kärnverksamheten?

• Hur vill vi arbeta i framtiden?

• Vilka hinder måste vi överkomma, vad behövs göras?

• Vilka frågor står framför oss som vi vill lösa?

Förmiddagen ägnas åt presentationer av aktuella projekt. På eftermiddagen blir det workshops med dessa teman:

• Kompetensförsörjning – hur kan universitet och Socialförvaltningen arbeta tillsammans med utveckling

av socialtjänsten.

• Digitalisering

• Samarbetsstruktur på operativ nivå

• Hållbara städer – Socialt arbete

Du kan välja om du vill vara med hela eller delar av dagen.

Tid:
2017-10-04 08:30