Socionomsektionens föreläsning om antirasism och feminism till förmån för Musikhjälpen

Föreläsning

Socionomsektionen bjuder in till en föreläsning om antirasism och feminism till förmån för Musikhjälpen. Årets insamling går till förebyggande insatser för att fler människor världen över ska överleva och inte behöva lämna sina hem på grund av klimatrelaterade katastrofer.

Föreläsningen kommer ha fokus på antirasism och feminism och Socionomsektionen har bjudit in Anette Tran och Jenny Nguyen för att tala om ämnena.

Anette är 19 år gammal och socionomstudent vid Lunds Universitet. Hon är, förutom aktivist, en av initiativtagarna till den seperatistiska och antirasistiska instagramplattformen MAKTHAVARNA och utbildar för Nätaktivisterna om antirasism.

Jenny är 21 år gammal och juriststudent vid Lunds Universitet. Hon är ordförande för Asylrättsstudenterna och har en podcast i samarbete med FemJur Lund. Hon är medgrundare till den antirasistiska plattformen TNKVRT, aktivist och skriver texter om antirasistisk feminism.

Socionomsektionen kommer ta ett inträde på 20 kr som oavkortat går till Musikhjälpen. Självklart kan en bidra med mer om en vill och kan. Föreläsningen kommer att pågå i 90 minuter och sedan öppnar vi upp för frågor från publiken.

Länk till Facebookeventet

Tid: