World Social Work Day 2017: Att lämna ut uppgifter eller inte? Professionsetiska dilemman

Övrigt
Årets World Social Work Day tar upp frågan som är högaktuell i socialt arbete och väckt mycket debatt bland socionomer, forskare, beslutsfattare, politiker och studenter: Att lämna ut uppgifter om papperslösa eller inte?

Vi vill använda detta tillfälle till att lyfta upp en gemensam diskussion om de professionsetiska dilemman som vi aktiva inom socialt arbete står inför. Vi tar vår utgångspunkt från denna brännheta fråga och angriper den vid två sammankomster, en i Lund och en i Malmö.

Dialog om professionsetiska dilemman
Rundabordssamtal där varje deltagare belyser etiska dilemman utifrån sin position. En diskussion med publiken om villkoren i socialt arbete i dag.

Inger Fröman, stf. socialdirektör Lunds kommun, Carina Bellborn, regionombudsman Vision, Lupita Svensson, lektor Socialhögskolan, samt socionomstudenter och representanter från Akademikerförbundet SSR.

Tid: 14-16
Plats: Edebalksalen,Socialhögskolan, Bredgatan 26, Lund

Att lämna eller inte lämna? Panelsamtal om etik, lagar och professionalism
Diskussionen fortsätter om vilken roll socialt arbete har när etik, olika professionella
uppdrag och lagstiftningen kan krocka.

Marcus Hertz, lektor Malmö högskola, Carina Bellborn, regionombudsman Vision, samt
representanter från det sociala arbetets yrkesfält.

Tid: 17-19
Plats: G8:507, Gäddan, Malmö Högskola, Citadellsvägen 7, Malmö

Anmälan och kontakt

Anmäl dig senast 24 mars på sidan www.soch.lu.se/anmalan-till-world-social-work-day. Observera att antalet platser är begränsat till max 80. Först till kvarn gäller. Kontakta Leili Laanemets, leili.laanemets [at] soch.lu.se om du har frågor.

Tid:
2017-03-29 14:00 till 19:00
Plats:
Edebalksalen,Socialhögskolan, Bredgatan 26, Lund och G8:507, Gäddan, Malmö Högskola, Citadellsvägen 7, Malmö

Tid:
2017-03-29 14:00 till 19:00