Hemlösa och tiggare i det offentliga rummet

Författare:
  • Hans Swärd
Publiceringsår: 2001
Språk: Svenska
Publikation/Tidskrift/Serie: Nordisk Sosialt Arbeid
Volym: 2001
Nummer: 3
Dokumenttyp: Artikel i tidskrift
Förlag: Nordiske sosionomforbunds samarbeidskomité

Abstract english

I Hemlösa och tiggare i det offentliga rummet diskuterer Hans Swärd hvilke årsagsforklaringer der kan være til det sidste tiårs øgede fokusering på hjemløse og tiggere i bymiljøer. Han konstaterer, at de hjemløses antal ikke er øget i Europa, til gengæld har gruppen af hjemløse som er dårligst stillet fået det værre, og det er svært for dem at få den fornødne hjælp. De hjemløses eget ansvar betones og problemerne individualiseres: ”Den här synen har kommit till uttryck i massmedierna där frågan ofta knutis till de hemlösas missbruk eller psykiske sjukdom och mer sällan till brister i bostads- och socialpolitiken”.

• Social Work

• ISSN: 1504-3037