Yvonne Johansson

Undervisning

Undervisar bland annat på kurserna Socialt arbete som ämne och profession, Socialt arbete med äldre, och Utvärdering och kunskapsproduktion i socialt arbete.

Forskning

Disputerade 2011 med en doktorsavhandling som beskriver och analyserar ett spänningsfält mellan den i dagens samhälle tongivande evidensdiskursen och en för praktikern kännetecknande logik. Empiriskt tar detta spänningsfält sig uttryck i ett antal nätverk inom vård- och omsorgssektorn, som har som uppgift att sprida och implementera evidensbaserad kunskap i praktiken. Hon handleddes av Jane Springett, professor i folkhälsovetenskap vid Liverpool John Moores University, Tony Huzzard, lektor i företagsekonomi vid Lunds universitet och Karin-Anna Petersen, professor i omvårdnad vid University of Bergen, Norge.

Avhandlingen i fulltext.

Sidansvarig: