Det civila samhällets historia - begreppet, fenomenet och debatten

Författare:
  • Stig Linde
  • Roberto Scaramuzzino
Publiceringsår: 2017
Språk: Svenska
Publikation/Tidskrift/Serie: Socialt arbete i civilsamhället - aktörer, former och funktioner
Dokumenttyp: Del av eller Kapitel i bok
Förlag: Studentlitteratur

Abstract english

Kapitlet skärskådar begreppet ”det civila samhället”. Det beskriver hur det historiskt har tillskrivits olika betydelser, vilket naturligtvis vållat debatt! Kapitlet diskuterar hur civilsamhället och det sociala arbetet förhåller sig till varandra både historiskt och begreppsligt. Den svenska välfärdsstatens utveckling och det civila samhällets roll behandlas både genom att synliggöra hur utvecklingen har förståtts i forskningen och hur debatten har sett ut genom tiderna. Kapitlet avslutas med att diskutera vad som menas med socialt arbete i civilsamhället.

• Social Work

• ISBN: 978-91-44-11696-9