Professionellt socialt arbete, 15 hp

SOAN43/SOPM20 SOAN63/SOPM21

Denna kurs på avancerad nivå ges som obligatorisk kurs på socionomprogrammets sjunde termin, kurs SOPM20. Det är också en sökbar kurs som kan ingå i magister- eller masterexamen, SOAN43. Kursen består av dels ett större enskilt arbete dels av pedagogiska inslag som skall stimulera till reflektion över lärandeprocesser i kunskapsinhämtning.

Det enskilda arbetet genomförs i form av en interventionsplan, dvs förslag på hur ett socialt problem kan hanteras ur en rad infallsvinklar som juridiska, professionella, vetenskapliga och etiska. Utgångspunkten är realistiska fallbeskrivningar om någon form av problematik. Interventionsplanen ska motiveras genom stöd i aktuell forskning och i praktik och i den förslagna interventionen skall även utvärdering föreslås.

Kursdeltagaren förväntas ta reda på hur professionella praktiker själva skulle ställa sig till problemet och hur de vill lösa det. Under kursen sker handledning av lärare och av brukare.

Samtliga studenter kommer att tillhöra en mindre studiegrupp med särskilda tider för handledning och examination.

Sidansvarig:

Kursföreståndare