Kommunikation och handling i socialt arbete, 15 hp

SOPA44

Denna kurs ingår i fjärde terminens studier, andra delen av terminen.

Kursens syfte är att integrera teori och metod för bedömning och kommunikation inom socialt arbete samt förståelse för det sociala arbetets utförande och konsekvenser.

Kursen är en sammanhållen kurs som bygger på teorier om kommunikation, interaktion, makt och etik. Kunskaper och teorier i och om olika bedömningar och socialt arbete tillämpas i praktiska övningar. Vi tränar på olika typer av samtal, individuellt och i grupp. Kursen innebär en fördjupad tillämpning av de teman som tagits upp tidigare under kursen.
Du kan läsa mer om kursen under kursplan och litteraturförteckning.

I kursen kommer vi att arbeta med förläsningar varvat med tillämpningsövningar och seminarier. Kursen avslutas med en individuell skriftlig examinationsuppgift där du skall reflektera över ditt eget perspektiv på socialt arbete i relation till kursens innehåll. För att kunna fullfölja kursen måste du vara på plats, därför har vi obligatorisk närvaro på många moment. Du kan även läsa mer om hur examinationen kommer att gå till i examinationsformer.

Hur undervisningen mer konkret är upplagd dag för dag får du veta i den timplan som delas ut vid kursstart.

Sidansvarig:

Kursföreståndare