FAQ - Vanliga frågor om CIM

Kan jag göra samma aktivitet flera gånger?
Svar: För vissa aktiviteter fungerar detta bra, men du kan inte räkna till exempel sex föreläsningar som två olika aktiviteter på hemmaplan. Hör med internationella koordinatorn om du är osäker.

Jag har precis registrerat mig för CIM men gjort internationella aktiviteter tidigare under utbildningen. Kan jag använda dessa?
Svar: Ja, du kan registrera aktiviteter retroaktivt med tydligt närvarobevis. Men du måste ha varit student vid Socialhögskolan när du genomfört aktiviteterna.

Jag läser nu på avancerad nivå/masterprogram: Kan jag använda mig av utlandsstudier som jag gjort på grundnivå genom en annan högskola?
Svar: Nej, du måste vara inskriven som student vid Socialhögskolan under alla dina tre aktiviteter.

Hur länge måste jag vara utomlands för att få räkna min utlandsvistelse som en aktivitet?
Svar: Om du väljer att endast göra en aktivitet utomlands ställs högre krav på omfattningen av denna. Ta kontakt med din internationella koordinator om du är osäker.

Ska mina reflektioner vara på svenska eller engelska?
Svar: Du väljer det själv.

Jag kommer att presentera mina utlandserfarenheter för andra studenter genom att jag ställer upp på evenemang som Internationell dag, Global Day, etc. Kan detta räknas som aktivitet på hemmaplan?
Svar: Ja, detta räknas då som en av tre föreläsningar på hemmaplan.

Räknas Internationell dag, Global Day och liknande evenemang som ordnas av fakulteten eller Socialhögskolan som en aktivitet på hemmaplan?
Svar: Ja, det motsvarar då en av tre föreläsningar inom kategorin internationella föreläsningar på hemmaplan.

Tre föreläsningar kan räknas som en aktivitet på hemmaplan - behöver jag skriva en reflektion efter varje enskild föreläsning eller räcker det med en samlad redogörelse?
Svar: Dina reflektioner kring de tre aktiviteterna är till som stöd för dig och du kan därför välja själv hur du vill göra. De reflektioner du gör kring de olika aktiviteterna under studietiden ska hjälpa dig att skriva slutrapporten. Ta kontakt med din internationella koordinator om du är osäker.

Vilka är reflektionsfrågorna?

1. Ge exempel på vilka internationella lärdomar du har fått (tillägnat dig) genom aktiviteterna.
  2. Ge exempel på hur aktiviteterna har bidragit till ökad kunskap och medvetenhet om internationella perspektiv.
  3. Ge exempel på vilka interkulturella utmaningar du har mött och hur du har hanterat dessa.
  4. Reflektera slutligen över hur du kan använda dessa lärdomar i din utbildning och din framtida profession.
Sidansvarig:

Internationell koordinator