Alexandru Panican. Foto: Patrik Hekkala

Alexandru Panican

Docent | Universitetslektor | FD i socialt arbete

Alexandru Panican. Foto: Patrik Hekkala

Socialt medborgarskap och möjligheten till ett självständigt liv : - ekonomiskt bistånd för kvinnor som har lämnat en våldsam partner

• Alexandru Panican
  • Rickard Ulmestig

Summary, in Swedish

Försörjningen är avgörande för kvinnors möjligheter att lämna en våldsam partner, och många hänvisas då till de offentliga försörjningssystemen. Syftet i artikeln är att förstå socialtjänstens handläggning av dessa kvinnor. Studien har ett medborgarskapsperspektiv där kvinnornas beskrivningar analyseras. Detta är en av de första svenska studierna på området.

Avdelning/ar

• Socialhögskolan

Publiceringsår

2016-05