Folkhälsomyndigheten uppmanar alla med symtom som snuva, hosta eller feber att stanna hemma och avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta. Även om du bara känner dig lite sjuk ska du avstå från att röra dig på universitetsområdet. - Klicka här för att dölja meddelandetFolkhälsomyndighetenuppmanarallamedsymtomsomsnuva,hostaellerfeberattstannahemmaochavståsocialakontaktersomriskerarattspridasmitta.Ävenomdubarakännerdiglitesjukskaduavståfrånattröradigpåuniversitetsområdet.

En svensk modell för civilsamhället? Organisationer inom det sociala området

Författare:
  • Roberto Scaramuzzino
  • Anna Meeuwisse
Publiceringsår: 2017
Språk: Svenska
Publikation/Tidskrift/Serie: Socialt arbete i civilsamhället - aktörer, former och funktioner
Dokumenttyp: Del av eller Kapitel i bok
Förlag: Studentlitteratur

Abstract english

Kapitlet presenterar en omfattande kvantitativ studie av det organiserade civila samhället i Sverige som genomförts genom en enkätstudie riktad till organisationer aktiva inom det sociala området. Mer än 1700 organisationers aktiviteter, resurser och finansiering samt hur de upplever relationen med det offentliga analyseras med hjälp av resultaten från enkäten. Resultaten jämförs med och diskuteras i ljuset av hur det svenska civila samhällets struktur och roll har förståtts i tidigare forskning.

• Social Work

• Beyond the welfare state: Europeanization of Swedish civil society organizations (EUROCIV)
  • ISBN: 978-91-44-11696-9
Anna Meeuwisse. Foto: Patrik Hekkala