Forskningsmetodik för socialvetare

Dokumenttyp: Bok
Förlag: Natur och kultur

Abstract english

Vilka är de särskilda utmaningarna och problemen i socialvetenskaplig forskning? Vilka perspektiv och redskap kan användas då man forskar om sociala problem, människobehandlande organisationer, omsorgsrelationer eller om det sociala arbetets praktik? Boken "Forskningsmetodik för socialvetare" är tänkt att fungera som vägvisare till olika perspektiv och sätt att arbeta inom det socialvetenskapliga fältet. Den behandlar forskningstraditioner som fallstudier, vardagslivsforskning, biografi-, berättelse- och emotionsforskning. Det ges även exempel på olika typer av material som kan användas i kunskapssökandet: akt-, vinjett- och internetforskning. Boken behandlar också interventions- och utvärderingsforskning, komparativ välfärdsforskning och den i dag högst aktuella frågan om evidensbasering. Ett avslutande kapitel ägnas åt etiska dilemman och överväganden.

• Social Work
  • metod