Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Alexandru Panican vald till ordförande för FORSA Riks

Universitetslektor och docent Alexandru Panican har valts till ordförande för Förbundet för forskning i Socialt arbete (FORSA). Vid Socialhögskolan forskar Panican om medborgarskap med fokus på sociala rättigheter. Panican undervisar, handleder och examinerar också studenter på socionomutbildningen och masterprogrammet samt handleder doktorander.
Alexandru Panican. Foto: Patrik Hekkala
Alexandru Panican. Foto: Patrik Hekkala

– Det är ett mycket hedrande uppdrag och jag är tacksam för det förtroende jag har fått för att leda förbundet. Socialt arbete omfattar tre lika viktiga fält: forskning, utbildning och praktik. Förbundets syfte är att stärka samarbetet mellan dessa tre fält och jag kommer att göra mitt bästa för att främja utvecklingen av kunskap i socialt arbete på lokal, nationell, nordisk och internationell nivå. Inom Forsa finns det mycket kompetens, en omfattande erfarenhet och många eldsjälar som utvecklar socialt arbete på många sätt vilket gör att jag ser fram emot arbetet med såväl styrelsen, lokalföreningarna som med representanter för olika verksamheter inom ramen för förbundet, säger Alexandru Panican.
 
FORSA är en fackligt och politiskt obunden sammanslutning av personer verksamma inom eller intresserade av forskning i socialt arbete. Förbundet arbetar för att stärka samarbetet mellan forskning, utbildning och det sociala arbetets praktik genom att:

  • främja utvecklingen av kunskap i socialt arbete
  • verka för utbyte på likvärdiga villkor
  • stimulera till internationellt samarbete

FORSA är ett riksförbund med ett antal lokalföreningar över hela Sverige. Förbundet samverkar med andra FORSA-föreningar i Norden och är anslutet till International Council for Social Welfare (ICSW).

Senaste artiklar

2018-02-13
Stora skillnader i äldreomsorgen
Stora skillnader i äldreomsorgen
2018-02-06
Martin Bergström i tidningen Socionomkarriär
Martin Bergström i tidningen Socionomkarriär
2018-02-06
Socialhögskolan söker ny utbildningsadministratör
Socialhögskolan söker ny utbildningsadministratör
2018-01-19
Om våld i barnavårdsutredningar
Om våld i barnavårdsutredningar
2018-01-18
Problem med e-post som skickas till Microsoft-adresser
Problem med e-post som skickas till Microsoft-adresser

Socialhögskolan
Besök: Bredgatan 13, Lund
Postadress: Box 23, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)
Fax: 046-222 94 12

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg