Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ansökan öppen till SoPacts acceleratorprogram

Text om att ansöka mot bakgrund av papper på skrivbord

SoPact är ett acceleratorprogram som stöttar sociala entreprenörer med att utveckla och sprida sina samhällsförbättrande idéer.

Nu är ansökan till höstens program öppen. Sista ansökan är den 5 augusti. Programmet börjar den 23 september:  Mer info och länk till formulär hittar du här: 

https://sopact.org/acceleratorprogram/ansok/

Samhällsutmaningar som söker lösningar

SoPact jobbar nära de förvaltningar som finns representerade i projektets styrgrupp. Dessa är Socialförvaltningen, Skol- och fritidsförvaltningen, Vård- och omsorgsförvaltningen och Stadsledningsförvaltningen. Tillsammans med SoPact har dessa förvaltningar definierat ett antal samhällsutmaningar där det skulle vara särskilt, men inte uteslutande, intressant att få in möjliga lösningar från acceleratorprogrammets sociala entreprenörer. De identifierade samhällsutmaningarna är:

Digitalt utanförskap bland äldre och funktionsnedsatta.

Personal- och kompetensförsörjning av digital kompetens inom vård- och omsorg, skol- och fritid och socialtjänsten.

Socialt hållbara bostadslösningar kopplat till bostadslöshet, rekrytering av familjehem och hantering av ensamkommande barn och nyanlända familjer.


SoPact uppmuntrar också sökanden som kan vara med och bidra till Vision 2035 om Helsingborg som den skapande, pulserande, gemensamma, globala och balanserade staden för människor och företag. Observera att programmet vänder sig till sociala entreprenörer i hela Skåne, utan krav på pågående verksamhet i Helsingborg.

SoPact är ett samverkansprojekt mellan Lunds Universitet, Socialhögskolan på Campus Helsingborg, Helsingborgs Stad och Tillväxtverket.