Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Artikelpris till David Hedlund

Priset till Axel Anderssons minne för bästa vetenskapliga originalartikel i Socialvetenskaplig tidskrift 2014 har tilldelats David Hedlund, doktorand vid Socialhögskolan.

David Hedlund föreläser för socialarbetare i Lund
David Hedlund prisas för artikeln "Vardagens kontraktualisering. Om individuella genomförandeplaner i äldreomsorgen".

Umeåredaktionen ger följande motivering:

"Artikeln begripliggör och problematiserar en aktuell utveckling inom välfärdssamhället, nämligen den ökade tilltron till och användningen av olika typer av dokument för planering av vård- och omsorgsinsatser. I en detaljerad analys med både kvantitativa och kvalitativa inslag visar Hedlund på en stor variation i utforming och tankesätt kring genomförandeplaners användning. Denna nutida företeelse sätts också i ett historiskt perspektiv i en välskriven, noggrann och intresseväckande analys".

Artikeln finns att ladda ner via Socialvetenskaplig tidskrifts arkiv.