Bostadsbristen backar oss till Fattigsverige

DEBATT: Socialtjänsten i flera av Sveriges största kommuner delar in hemlösa i grupper i stället för att långsiktig lösa deras bostadsproblem. Det medför samtidigt att samhällsutvecklingen nu backar tillbaka till det gamla Fattigsverige. I bostadskrisens Sverige delas fattiga åter in i värdiga och ovärdiga fattiga och barnen drabbas, skriver professorerna Hans Swärd och Per Eriksson i ett inlägg i Aftonbladet den 19 februari 2020.
Per Eriksson & Hans Swärd. Foto: Kennet Ruona