Miniintervju: Carolin Schütze

Carolin Schütze är under hösten gästdoktorand vid University of North Carolina, Chapel Hill.
Carolin Schütze presenting her research

Vad har du jobbat med sedan du kom dit?

Jag gav nyligen en presentation om migration och det svenska välfärdsstaten. Jag diskuterade ett nytt working paper som ingår i mitt avhandlingsprojekt, om betydelsen av attityder mot migranter i det praktiska välfärdssystemet (mer specifikt i Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen) som jag undersökt med enkäter.

Märker du någon skillnad när du diskuterar dessa frågor i en amerikansk kontext?

Överlag finns det ett stort intresse för att lära sig mer om migration just i Sverige. Jag förklarade en del kring den "nordiska modellen". Jag diskuterade även det politiska klimatet i Sverige efter den så kallade "flyktingkrisen" och hur den aspekten är viktigt att ta hänsyn till det när man talar om välfärdsarbete och migration i Sverige.

Carolin arbetar för närvarande med en publikation tillsammans med biträdande professor Mosi Ifatunji, som också är hennes fakultetssponsor vid Sociologiska institutionen, en institution som återkommande rankas som en av de främsta i USA.

Läs mer om Carolin Schützes forskning

Följ Carolin Schütze på twitter

2018-02-13
Stora skillnader i äldreomsorgen