Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Rekordmånga besökare på World Social Work Day

World Social Work Day vid Socialhögskolan, Lunds universitet

Världsdagen för socialt arbete (World Social Work Day) lockade i år runt 80 yrkesverksamsamma socialarbetare, akademiker och studenter till Socialhögskolan i Lund. De samlades för att diskutera ett högaktuellt tema som berör allt inom socialt arbete: om att främja betydelsen av mänskliga relationer.

Under dagen hölls diskussioner om bland annat vilka möjligheter det finns i en tid som präglas av dokumentation, datorisering och standardisering för att man ska kunna fortsätta med att bygga relationer i dagens sociala arbete?

Deltagarna fick även lyssna på Katarina Jacobsson, professor i socialt arbete vid Socialhögskolan i Lund som höll en föreläsning om ”Standardiserade relationer?”. Hon visade exempel från praktiken om hur dokument och standardiserade bedömningsinstrument kan uppfattas och användas i relation till klientarbete.

Därefter hölls ett rundabord-samtal med Lilianne Lautrup som har arbetat med socialt arbete online, Johan Assarsson och Veronika Dunér från Socialförvaltningen i Lund, Amelie Ayre från SiS-institutionen Lunden i Lund samt Anne Schildt och Karin Stjärne Nordqvist från Fontänhuset i Lund.

Världsdagen för socialt arbete avslutades med en gemensam diskussion ledd av Socionomsektionen som handlade om relationens möjligheter och begränsningar i socialt arbete.

Årets arrangemang var ett samarbete mellan Lunds Socialförvaltning, Socialhögskolan, Socionomsektionen, Akademikerförbundet SSR och Vision.