Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Ska vi överge tillväxt? Max Koch pratar vid LSE

Den 25 maj gästar Professor Max Koch London School of Economics tillsammans med Dr. Milena Buchs (University of Leeds). De kommer att presentera sin ny bok "Postgrowth and Wellbeing: Transitions to Sustainable Welfare" (som ges ut av Palgrave Macmillan i augusti).

Professor Max Koch, Lunds universitet
Ett ökande antal forskare argumenterar nu för att våra samhällen kommer att behöva överge ekonomisk tillväxt som det främsta ekonomiska målet om vi ska förhindra katastrofala klimatförändringar och på lång sikt hantera icke-förnybara resurser på ett hållbart vis. Max Koch och Milena Buchs håller med om att det kommer att bli nödvändigt att överge ekonomisk tillväxt, men betonar dock att påståenden kring möjligheten att behålla och förbättra människors välfärd och välbefinnande post-tillväxt kräver en mer kritisk debatt.
 

De visar att förhållandet mellan lycka och ekonomisk tillväxt är mer komplicerat än vad som hävdats av vissa forskare. De föreslår att denna debatt bör anta ett mer omfattande välfärdsbegrepp som också inbegriper teorier om mänskliga behov. De argumenterar för att ytterligare arbete krävs för att förstå möjliga konsekvenser av snabba och radikala socioekonomiska förändringar mot ett post-tillväxtsamhälle för människors välfärd och välbefinnande.

Seminariet arrangeras av The Centre for Analysis of Social Exclusion (CASE) vid LSE, som del av seminarieserien "Climate Change, Inequality and Social Policy".

Max Koch är professor vid Socialhögskolan, och är vårterminen 2017 gästprofessor vid University of Edinburgh (School of Social and Political Science).

Läs mer om eventet här.

Senaste artiklar

2018-02-13
Stora skillnader i äldreomsorgen
Stora skillnader i äldreomsorgen
2018-02-06
Martin Bergström i tidningen Socionomkarriär
Martin Bergström i tidningen Socionomkarriär
2018-02-06
Socialhögskolan söker ny utbildningsadministratör
Socialhögskolan söker ny utbildningsadministratör
2018-01-19
Om våld i barnavårdsutredningar
Om våld i barnavårdsutredningar
2018-01-18
Problem med e-post som skickas till Microsoft-adresser
Problem med e-post som skickas till Microsoft-adresser

Socialhögskolan
Besök: Bredgatan 13, Lund
Postadress: Box 23, 221 00 Lund
Telefon: 046-222 00 00 (vxl.)
Fax: 046-222 94 12

Samhällsvetenskapliga fakulteten | Campus Helsingborg