Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ska vi överge tillväxt? Max Koch pratar vid LSE

Den 25 maj gästar Professor Max Koch London School of Economics tillsammans med Dr. Milena Buchs (University of Leeds). De kommer att presentera sin ny bok "Postgrowth and Wellbeing: Transitions to Sustainable Welfare" (som ges ut av Palgrave Macmillan i augusti).

Professor Max Koch, Lunds universitet
Ett ökande antal forskare argumenterar nu för att våra samhällen kommer att behöva överge ekonomisk tillväxt som det främsta ekonomiska målet om vi ska förhindra katastrofala klimatförändringar och på lång sikt hantera icke-förnybara resurser på ett hållbart vis. Max Koch och Milena Buchs håller med om att det kommer att bli nödvändigt att överge ekonomisk tillväxt, men betonar dock att påståenden kring möjligheten att behålla och förbättra människors välfärd och välbefinnande post-tillväxt kräver en mer kritisk debatt.
 

De visar att förhållandet mellan lycka och ekonomisk tillväxt är mer komplicerat än vad som hävdats av vissa forskare. De föreslår att denna debatt bör anta ett mer omfattande välfärdsbegrepp som också inbegriper teorier om mänskliga behov. De argumenterar för att ytterligare arbete krävs för att förstå möjliga konsekvenser av snabba och radikala socioekonomiska förändringar mot ett post-tillväxtsamhälle för människors välfärd och välbefinnande.

Seminariet arrangeras av The Centre for Analysis of Social Exclusion (CASE) vid LSE, som del av seminarieserien "Climate Change, Inequality and Social Policy".

Max Koch är professor vid Socialhögskolan, och är vårterminen 2017 gästprofessor vid University of Edinburgh (School of Social and Political Science).

Läs mer om eventet här.