Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Socialarbetare är skeptiska till automatisering

Research Reports in Social Work

Många socialarbetare är inte helt övertygade om att en automatiserad ärendehantering kommer frigöra mer tid till klienter/brukare/patienter. Det visar en ny rapport av Gabriella Scaramuzzino.

Rapporten belyser vad det finns för kunskap om automatisering och vilka åsikter som socialarbetare har om automatisering av socialt arbete. Enligt rapporten verkar det finnas både en oro för vad som kommer hända med det sociala arbetet när allt fler delar av arbetet automatiseras. Men det finns även en tilltro till att socialarbetares kompetenser kommer att tas tillvara.

Flera socialarbetare anser till exempel att det mänskliga mötet aldrig kan ersättas i socialt arbete.

Rapporten baseras på en enkätundersökning som genomfördes under hösten 2018 till ett slumpmässigt urval av medlemmar i Akademikerförbundet SSR. Sammanlagt genererade webbenkäten 523 svar.

Rapporten: Socialarbetare om automatisering i socialt arbete: En webbenkätundersökning, Research Reports in Social Work 2019:3.