Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Socialhögskolan och Malmö universitet ska leda forskarskola för socialarbetare

Socialhögskolans tegelfasad och interiörbild på trappa från Fakulteten för  Hälsa och samhälles trappa i Malmö

Forskarskolan är en del av, och finansieras genom, Fortes nationella forskningsprogram för tillämpad välfärd. Tanken är att satsningen ska bidra till en långsiktig kunskapsbyggnad i socialtjänsten.

Socialhögskolan vid Lunds universitet har fått finansiering från Forte för att anordna en nationell forskarskola för yrkesverksamma personer i socialtjänsten, i samarbete med Malmö universitet.

All forskning som bedrivs inom forskarskolan ska ligga nära socialtjänstens verksamhet, och svara mot behov som finns hos brukare och profession. Forskarskolan kommer att anta sina tio första studenter under sommaren 2019.

Kerstin Svensson, professor vid Socialhögskolan, ska vara föreståndare för forskarskolan, tillsammans med Lars Plantin på Malmö universitet.

– Det är en spännande utmaning att få möjlighet att på lång sikt bygga strukturer tillsammans med kommunal socialtjänst för att tydligare integrera forskning i deras verksamhet. För Socialhögskolan innebär det att vi dels förstärker samarbetet med andra institutioner i socialt arbete runt om i landet, dels att vi får ett tillskott till doktorandgruppen av personer som för med sig aktuella perspektiv från det sociala arbetets vardag och verklighet, säger Kerstin Svensson.

Läs mer här: https://www.soch.lu.se/utbildning/forskarutbildning/forskarskola-for-yr…

Och på Fortes webbplats: https://forte.se/nyhet/lunds-och-malmo-universitet-ska-leda-forskarskol…

Kontakt: Kerstin Svensson.