Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Socialhögskolan startar ny specialistutbildning till hälso-och sjukvårdskurator

Studenter samtalar. Foto: Johan Bävman

Nu är det klart! Som första högre lärosäte i Sverige får nu Lunds universitet examensrättigheter för en ny utbildning till hälso- och sjukvårdskurator. Det är en yrkesinriktad specialistutbildning för socionomer.

Den ettåriga utbildningen kommer också att ingå som ett obligatoriskt villkor i den nya legitimation som har införts för hälso-och sjukvårdkuratorer.
- Utbildningen är ett viktigt steg i den fortsatta professionaliseringen av socialt arbete som yrkesområde. Vi är mycket glada över beskedet och förbereder nu för att starta upp utbildningen, berättar Leili Laanemets, studierektor vid Socialhögskolan.
 
Utbildningen till hälso- och sjukvårdskurator ges för första gången under höstterminen 2020 och kommer att vara förlagd på Campus Helsingborg.  Ansökningsperiod till den nya utbildningen är 16 mars-15april och ansökan görs via antagning.se.

Länk till mer information om den nya utbildningen