Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Socionomprogrammet bland de mest populära utbildningarna

Socialhögskolans utbildningar till socionom är fortsatt populära. Med 356 sökande i första hand (2729 sökande totalt), är Socionomprogrammet i Lund det femte mest sökta programmet vid Lunds universitet. Socionomprogrammet med studieort Helsingborg hade 231 förstahandssökande, och 1959 sökande totalt.

Drygt 39 000 personer har sökt en utbildning vid Lunds universitet med start vårterminen 2016. Det är cirka sju procent fler än förra vårterminen.

Samtliga utbildningar vid Lunds universitet har nu stängt för anmälan och den 9 december får de sökande sina antagningsbesked. De som har blivit antagna eller reservplacerade måste sedan lämna svar senast den 18 december för att behålla sin plats.


Antagningsbeskeden efter det andra urvalet publiceras den 28 december.
Mer information finns på www.uhr.se och http://statistik.uhr.se/

Läs mer om Socionomprogrammet här.

Läs mer om att vara student vid Socialhögskolan här.