Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

SoPact får 4 miljoner kronor av Vinnova

SoPact

Acceleratorn för samhällsentreprenörer SoPact har beviljats medel av Vinnova. Finansieringsbeslutet innebär att SoPact även i fortsättningen kommer inspirera, stötta och stärka sociala entreprenörer och sociala innovationer med utgångspunkt från Campus Helsingborg.

– Vi är mycket glada över detta positiva besked som innebär att vi kan fortsätta vårt arbete med samskapande processer som för samman forskare från olika discipliner vid Lunds universitet med externa aktörer; brukare, socialarbetare och sociala entreprenörer där vi kan lägga grunden för nya samskapande forsknings- och innovationsprojekt som möter behovsdrivna samhällsutmaningar, säger Marcus Knutagård, biträdande prefekt vid Socialhögskolan.

Projektet medfinansieras av Helsingborgs stad och Lunds universitet och ska stärka lärprocesser kring behovsdrivet stöd till sociala innovatörer och forma testmiljöer i Helsingborg. Stödet ska ge aktörer möjlighet att fortsätta utveckla olika kreativa lösningar på dagens och framtidens samhällsutmaningar.

SoPact är en del av Socialhögskolan vid Lunds universitet och vänder sig till entreprenörer och intraprenörer inom privat, offentlig och ideell sektor som adresserar sociala, kulturella eller miljömässiga samhällsutmaningar.

Vinnova betalar ut 924 000 kronor i initial finansiering till SoPact. Resterande medel på 3 076 000 kronor reserveras för hela projekttiden som väntas pågå tills slutet av 2020.

SoPact är sedan tidigare ett samverkansprojekt mellan Socialhögskolan på Campus Helsingborg, Helsingborgs Stad och Tillväxtverket.