Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Student prisas för uppsats om kvinnojourer

Klara Irhede Wirén, juridiska institutionen vid Göteborgs universitet. Andra priset  tilldelas Nora Germundsson, Socialhögskolan vid Lunds universitet och tredje priset går till Linus Gardell, juridiska institutionen vid St

Brottsoffermyndigheten prisar Nora Germundsson, student vid Socialhögskolan, för hennes kandidatuppsats om förväntningar på landets kvinnojourer.

Brottoffermyndighetens uppsatstävling "Brottsoffer i fokus" föll väl ut för studenten Nora Germundsson som tilldelades andra pris för uppsatsen ”Det behövs ju röster – starka röster” - en kvalitativ studie av nya förväntningar på kvinnojourerna.

Uppsatsen handlar om förväntningarna på kvinnojourerna, bland annat med utgångspunkt i den skärpning av Socialtjänstlagen som genomfördes 2006. För att tillgodose de nya lagkraven sluter kommunen ofta avtal med ideella kvinnojourer.  Nora Germundsson har undersökt vilka konsekvenser detta har fått för kvinnojourerna och vilka strategier jourerna använder sig av för att anpassa sig efter kraven. Hennes resultat visar att förändringarna har lett till att kvinnojourerna blivit mer likriktade, eftersom de måste uppfylla socialnämndens krav. Samtidigt har jourerna ett större behov av att specialisera sig och göra sig mer konkurrenskraftiga gentemot andra aktörer i fältet.

Läs mer på Brottsoffermyndighetens hemsida.

Läs hela uppsatsen här.