Utbilda dig till socionom eller läs en vidareutbildning!

Våren 2019 kan du läsa fristående kurser i fattigdom, utvärderingar, psykisk (o)hälsa och handledning på avancerad nivå. Du som ännu inte påbörjat en utbildning i socialt arbete välkomnas att ansöka till socionomprogrammet. 15 oktober är sista ansökningsdatum.
Vår i Lund

Socionomprogrammet

Vill du minska människors utanförskap och tillsammans lösa deras sociala och personliga problem? Då ska du utbilda dig till socionom - ett yrke som ger dig goda kunskaper om människor, deras levnadsvillkor och samhällets resurser.

På socionomprogrammet som ges både i Lund och Helsingborg får du praktisk och teoretisk kunskap om sociala problem och utmaningar, dess orsaker, konsekvenser och hur de kan lösas. Socionomprogrammet är en bred yrkesutbildning som förbereder dig för flera yrkesområden. Förutom det akademiska ämnet socialt arbete får du god kännedom om socialpolitik, juridik, ekonomi, sociologi och psykologi.

Fristående kurser på avancerad nivå

Kurserna ges på deltid och riktar sig till dig som arbetar som socionom och till dig som är nyutexaminerad.

Socialt arbete med fattigdom och försörjningsproblem

Har du någonsin funderat på vad det får för konsekvenser om man inte kan försörja sig själv? Vill du samtidigt ha fördjupad kunskap om vad det är för faktorer som gör att människor hålls kvar i fattigdom? Sök då denna kurs.

Socialt arbete: Utvärderingsteori och utvärderingsmodeller

Att göra utvärderingar är viktigt för den som har ansvar att utveckla en verksamhet. För projektledaren är det ofta ett krav att tänka in utvärdering. Men det gäller att hitta rätt metod. Denna kurs hjälper dig att läsa utvärderingar på ett kritiskt sätt.

Socialt arbete: Psykisk (o)hälsa i ett socialt perspektiv

Vill du utveckla och fördjupa dina kunskaper om psykisk ohälsa? Ett område som uppmärksammas alltmer i vårt samhälle och som även är något som socionomer kommer i kontakt med i sitt yrke. Då ska du läsa denna kurs.

Handledning inom verksamhetsförlagd utbildning

Vill du bli bättre på att handleda socionomstudenter på individ-, grupp- och organisationsnivå inom verksamhetsförlagd utbildning? Läs då denna kurs som integrerar grundläggande kunskaper i teori och metod för utbildningshandledning inom socialt arbete.

Övriga fristående kurser på avancerad nivå som börjar våren 2019

Studierektor