Vill du utveckla digitalt socialt arbete på din arbetsplats?

Ansök då till vår nya uppdragsutbildning i digitala interventioner, digital arbetsmiljö och digitalt ledarskap (3 hp). Kursen ger dig och dina kollegor en introduktion till ett nytt spännande fält. Ni lär er mer om e-tjänster och välfärdsteknik och hur ni kan använda dem i socialt arbete. Var med och påverka framtidens e-sociala arbete!
 Creative Commons CC0

Just nu är socialt arbete mitt i ett tekniskt paradigmskifte. Flera sektorer är eller står inför en teknisk utveckling där arbetsuppgifter automatiseras och digitaliseras. I denna nya verklighet av sensorer, trygghetslarm med kameraövervakning, GPS-positionering, appar och e-tjänster finns det många frågor och utmaningar som professionella socionomer måste hantera.

Vi har därför utvecklat denna introduktionskurs i digitala interventioner, digital arbetsmiljö och digitalt ledarskap. Kursen förbereder dig som socionom på framtidens utmaningar och ger dig en övergripande orientering om vad digitalisering kan innebära för din arbetsplats och ditt arbete.

Kursinnehåll

På kursen inom e-socialt arbete lär du dig mer om e-tjänster, välfärdsteknik och metoder samt hur dessa påverkar arbetsmiljö och ledarskap inom socialt arbete.

På kursen får du exempelvis:

• diskutera fördelar och nackdelar med robotar inom socialt arbete
  • problematisera hur en alltmer framträdande automatisering påverkar professionen och relationen till klienter
  • reflektera över etiska dilemman kring digitalisering
  • kunskap om arbetsmiljö med fokus på digitala system och juridik

Du får även kunskap om digitalt ledarskap genom att vi på kursen berör både möjligheter och utmaningar inom digitalisering utifrån innovationsprocesser och organisatoriska perspektiv.

Praktisk information

Digitala interventioner, digital arbetsmiljö och digitalt ledarskap (3hp) ges på plats i Lund och omfattar 3 heldagsträffar.

Kursdatum
Tisdagen den 25 september kl 9.15-16.00, föreläsning och workshop om e-socialt arbete.
Onsdagen den 10 oktober 9.15-16.00, föreläsning och workshop om digitalisering och arbetsmiljö.
Torsdagen den 15 november 9.15-16.00, examination.

Kursavgift: 6 000kr ex moms.

Målgrupp: Yrkesaktiva socialarbetare och socialchefer.

Examination: Sker genom en kamratgranskning och individuell skriftlig uppgift med tillhörande examinationsseminarium.

Observera att kursen ges vid minst 17 anmälda. Lunds universitet förbehåller sig rätten att ställa in utbildningen om deltagarantalet blir otillräckligt.

Anmälan till kursen görs på dinkurs.se.

Kursinformation

Målgrupp: Yrkesaktiva socialarbetare och socialchefer
Längd: Tre heldagar
Pris: 6 000kr ex moms.

Kursen börjar i september 2018. Du har föreläsningar, seminarier, presentationer, gruppdiskussioner och webbaserad handledning.

Anmälan och övriga frågor
Leili Laanemets, studierektor
leili [dot] laanemets [at] soch [dot] lu [dot] se

Frågor om kursens innehåll
Gabriella Scaramuzzino, kursansvarig
gabriella [dot] scaramuzzino [at] soch [dot] lu [dot] se

Hör av dig om du har frågor om kursen. Vi vill också att du kontaktar oss om du har andra önskemål kring e-socialt arbete. Vi är just nu i en fas där vi utvecklar mer specificerade kurser kring olika områden som berör digitalisering.

2018-08-16
Hur ska socialtjänsten digitaliseras?
2018-08-06
Vill du utveckla digitalt socialt arbete på din arbetsplats?
2018-06-21
Utvärderingar vanligt i civilsamhället
2018-06-20
Vad hände efter att kommunerna fick ansvaret för äldreomsorgen?
2018-06-19
Nytt projekt om hemlöshetspolitik och strategier för flyktingars bosättning