Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Med anledning av kriget i Ukraina

Foto. Ukrainas flagga. Foto: Yehor Milohrodskyi Unsplash.

Den ryska invasionen av Ukraina hotar internationell fred och säkerhet och är ett brott mot internationell rätt och mot den europeiska säkerhetsordningen. Lunds universitet står i solidaritet med de ukrainska lärosätena.

Lund universitet instämmer i de yttranden om solidaritet med Ukraina som Sveriges universitets- och högskoleförbund (SUHF) samt European University Association (EUA) formulerat. Vi vill uttala vårt stöd till lärosätena i Ukraina, till kollegor, studenter och till civilbefolkningen i landet.

Stöd för studenter och medarbetare

Många studenter och medarbetare är oroliga och djupt berörda, i vissa fall direkt och personligen av kriget och det mänskliga lidande vi nu ser. Universitetet erbjuder därför hjälp till alla studenter och medarbetare som drabbas.

Så hanterar du din oro – råd från Studenthälsan och Företagshälsovården

Läs mer

Med anledning av kriget i Ukraina - lu.se.