Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Seniorpodden: Så blev 70 det nya 90

Skärmdump från Seniorpodden.

Den 16 maj deltog Håkan Jönson, professor i socialt arbete vid Socialhögskolan på Lunds universitet, i Seniorpodden och pratade om ålderism - enligt Håkan den svåraste typen av diskriminering.

I ett samtal om ålderism får vi bland att höra hur 70 plötsligt blev den nya 90 och varför Sverige inte alls är mer ålderistiskt än andra länder.

– Ålderism är en komplicerad fråga och egentligen den svåraste typen av diskriminering  och fördomar att attackera, eftersom samhället är så väldigt ordnat utifrån ålder, säger Håkan Jönson som också betonar att ålderism finns i alla åldrar.

Nominerad till Årets Junior

SPF utser varje år Årets Junior - en person som inte själv hunnit bli senior men som ändå gjort något viktigt för att motverka ålderism i samhället under det gånga året. Håkan Jönson blev nominerad men snubblade på målsnöret och blev omsprungen av Sofia Åhman, idrottsläraren som blev hela Sveriges personliga tränare i Corona-TV.

-Jag är glad över nomineringen, men tycker det är kul att Sofia vann, säger Håkan. Junior är ju annars ett begrepp som oftast används för unga idrottare.

https://www.senioren.se/nyheter/vem-blir-arets-junior/

https://www.senioren.se/nyheter/sofia-ar-arets-junior/