Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Sommarkurs fokuserar på socialt arbete under katastroftider

Gatubild i Lissabon. Foto: Yohann LIBOT/Unsplash.
Foto: Yohann LIBOT/Unsplash.

Socialhögskolan har tagit fram en kurs som fokuserar på pandemiers och samhällskatastrofers sociala konsekvenser. Kursen tar också upp frågan hur vi kan förbereda oss bättre inför framtida katastrofer.

– Vi ger denna kurs för att samhällskatastrofer drabbar ofta de mest utsatta värst, den pågående pandemin har tydligt visat på detta, säger kursföreståndare och universitetslektor Norma Montesino.

Kursen behandlar pandemier och andra samhällskatastrofer historiskt och i nutid utifrån det sociala arbetets perspektiv. Hur människor reagerar och varför, hur katastrofer inverkar på det professionella arbetet och vilka solidaritetsformer uppstår under svåra samhällskriser.

De som deltar i kursen får även diskutera lokala erfarenheter av den pågående pandemin och historiska och internationella erfarenheter av socialt arbete under katastroftider.

Kursen ges online i sommar.