Den kantstötta välfärden - om välfärd och ofärd i vår tid

två människor sitter vid ett bord. Syns vagt genom ett gröntonat fönster
Foto: Frans Oddner
Konferens
Samhällsvetenskapliga fakulteten och Ekonomihögskolan bjuder in till konferens om svensk välfärd idag, med utgångspunkt från antologin "Den kantstötta välfärden".

Vi tar tempen på den svenska välfärden i början av valåret 2018:

Vilka grupper har halkat efter i den allmänna standardhöjningen i samhället?

Vilka modeller, som även omfattar dem som i dag befinner sig i välfärdens marginaler, är de mest hållbara inför framtiden?

Vilka bilder av svensk välfärd ges, i denna tid då fakta tycks få allt mindre utrymme?

Välfärdssamhället är en av 1900-talets viktigaste sociala innovationer. Välfärdspolitiken kan dock inte tas för givet. Förändringar i samhället gör att den ständigt måste omprövas och återvinnas. Därför behöver vi kunskaper om vita fläckar och luckor i vårt välfärdssystem. Vi behöver veta vem som inte har de mest grundläggande behoven tillgodosedda: en fast punkt, rätten till en bostad, ett socialt sammanhang, en rimlig försörjning och en trygg tillvaro.

Vid konferensen medverkar kapitelförfattare i antologin "Den kantstötta välfärden". Vi kommer också tillsammans med en panel och publiken diskutera viktiga välfärdsfrågor och vilka välfärdsmodeller som är de mest hållbara inför framtiden och som även kan omfatta dem som i dag befinner sig i välfärdens marginaler.

Alla välkomna!

Anmäl dig här: https://goo.gl/forms/DY6pEhaN40GXzyrC3

Sista anmälningsdag: 9 mars

Program