Ny kunskap om hemlöshet presenteras under webbinarium

Seminarium
Den 3 juni, klockan 10.00 bjuder Forte in till ett webbinarium för att presentera en ny kunskapsöversikt om hemlöshet som Marcus Knutagård, lektor vid Socialhögskolan i Lund, har tagit fram på uppdrag av Forte.

Hemlöshet är ett omfattande samhällsproblem i Sverige, liksom i många andra länder. Hemlösheten i Sverige har ökat sedan den första nationella kartläggningen genomfördes 1993 och idag har vi till exempel mer än dubbelt så många hemlösa per tusen invånare som vårt grannland Norge.

En trend är att allt fler hemlösa inte har några andra problem än att de saknar en egen bostad. En annan trend är att andelen kvinnor och personer med utländsk bakgrund ökar. Antalet barn som berörs av hemlöshet växer också.

Under seminariet lyfter en grupp forskare upp aktuell forskning om hemlöshet och utestängning från bostadsmarknaden, definition av hemlöshet, hemlöshetens orsaker och konsekvenser, hur man kan motverka och minska hemlöshet, aktuella tendenser och behovet av fortsatt forskning.

Läs mer och anmäl dig till webbinariet på Fortes webbplats.

Projektgrupp
Marcus Knutagård, Universitetslektor och projektledare. Socialhögskolan, Lunds universitet
Arne Kristiansen, Docent i socialt arbete vid Socialhögskolan, Lunds universitet
Ingrid Sahlin, Seniorprofessor i socialt arbete vid Socialhögskolan, Lunds universitet
Kjell Larsson, Göteborgs kyrkliga Stadsmission samt representant för Sverige i FEANTSA.

Tid:
2020-06-03 10:00