Postervisning: digitala interventioner inom socialt arbete

Utställning
Studenter på socionomprogrammets fjärde termin har funderat över digitala interventioner inom socialt arbete och presenterar sina förslag i form av posters. Medstudenter, lärare och socionomer från verksamheter utanför universitetet är välkomna!

Robotar som bedömer ansökningar om ekonomiskt bistånd, interaktivt socialkontor, dataspel som hjälper dig hantera sug, depressionsbehandling via nätet, chatt vid självmordstankar, forum för självhjälpsgrupper....

Digitala system och den digitala arenan utvecklas inom många samhällssektorer, inte minst inom socialt arbete. Inom ramen för socionomutbildningens kurs för sociala problem och interventioner har studenterna utvecklat egna idéer om olika typer av digitala interventioner som skulle kunna fungera för socialt arbete.

Idéerna har studenterna arbetat fram tillsammans med bland andra Lupita Svensson, Gabriella Scaramuzzino, Helena Hansson, samt Lilianne Lautrup och Rebecka Ingloff, författare till ett kapitel om socialtjänst på nätet i boken "Socialt arbete och internet : att förstå och hantera sociala problem på nya arenor". Även lärare på kursen och personal från socialtjänsten har varit delaktiga i processen.

Kom, mingla och tyck till!

Tid:
2018-03-19 10:00 till 14:00