Risker och möjligheter i socionomyrket

Svartvitt fotografi i kontorsmiljö av två sittande människors ben
Föredrag
Har kan vi möta de arbetsmiljöutmaningar som finns i arbetslivet i allmänhet, och socialtjänsten i synnerhet?

Vi har bjudit in Johan Andersson, tf. enhetschef på Region Skåne och Patrick Barringer, områdeschef på Försäkringskassan, för att leda en eftermiddag med diskussioner kring socionomers arbetsmiljö.

Johan och Patrick kommer att presentera ny statistik kring socionomers arbetsmiljö. Utifrån aktuell kunskap kommer Johan att diskutera vilka rättigheter och skyldigheter man har i sin arbetsmiljö. Vilka vägar och möjligheter till förändring finns? Patrick kommer att närma sig frågan om man kan bli sjuk på grund av jobbet. Vi kommer också få ta del av resultaten från Arbetsmiljöverkets inspektionsarbete kring socialsekreterares arbetsmiljö.

Det aktuella kunskapsläget är dock aldrig mer aktuellt än de praktiska erfarenheter som ni har med er. Så efter den inledande presentationen går vi över till dagens kärna: Vilka tankar får ni, studenter och yrkesverksamma, kring det som har beskrivits av Johan och Patrick? Vad har ni för erfarenheter? Det är inte varje dag man får chansen att beskriva för en chef på Försäkringskassan hur arbetsmiljön ser ut i ens egen verksamhet!

Anmälan till temadagen görs till: placeringsbas [at] soch [dot] lu [dot] se

Varmt välkomna till en givande dag om socionomers arbetsmiljö!

Erika Werner                                            Ann-Sofie Åström
Kursförståndare SOPA54                         Utbildningsadministratör

erika [dot] werner [at] soch [dot] lu [dot] se ()                         placeringsbas [at] soch [dot] lu [dot] se ()

Tid:
2018-05-08 13:15 till 16:30