Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Forskningsnätverk om barn- och familjeinterventioner

Socialhögskolan

Två aktuella doktorandprojekt finns på området: Stina Balldin fokuserar på MarteMeo-metoden och Marie Söderlind forskar om Barnavårdsutredningar gällande tonåringar.

Jan Gassne driver bland annat projektet MST - effektutvärdering av insatser av samtliga nio MST-team i Sverige i vilket han utvärderar implementering av så kallad Multisystemisk terapi.

Martin Bergström har flera pågående projekt där effekterna av metoder och behandlingsverktyg som KEEP- föräldrarutbildning av familjehemsföräldrar, MTFC - Multidimensional Treatment Foster Care och TRF - Treatment Request Form utvärderas och jämförs mellan olika svenska kommuner.