Refugium: building shelter cities and a new welcoming culture

Links between European universities and schools in Human Rights

Detta EU-finansierade samarbetsprojektet utgår från idén att utbildningsinstitutioner bör spela en mer aktiv roll i pågående samhällsförändringar. Forskarna hoppas att projektet ska resultera i utvecklingen av undervisningsmaterial och metoder som kommer att främja en bättre förståelse för flyktingmigration i Europa idag och därmed bidra till att stävja rasism och främlingsfientlighet.

I Lund kommer första delen av arbetet att utgöras av en enkätstudie samt gruppintervjuer med studenter på socionomprogrammet. Forskarna vill ta reda på hur unga studenter uppfattar att samhället hanterar flyktingmottagandet och hur de själva resonerar kring detta.

Läs mer på projektets internationella webbplats.

Sidansvarig: