Folkhälsomyndigheten uppmanar alla med symtom som snuva, hosta eller feber att stanna hemma och avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta. Även om du bara känner dig lite sjuk ska du avstå från att röra dig på universitetsområdet. - Klicka här för att dölja meddelandetFolkhälsomyndighetenuppmanarallamedsymtomsomsnuva,hostaellerfeberattstannahemmaochavståsocialakontaktersomriskerarattspridasmitta.Ävenomdubarakännerdiglitesjukskaduavståfrånattröradigpåuniversitetsområdet.

Relationship to parents in adulthood with a background of out-of-home care in childhood

Författare:
  • Gunvor Andersson
Publiceringsår: 2018-11
Språk: Engelska
Sidor: 633-639
Publikation/Tidskrift/Serie: Child and Family Social Work
Volym: 23
Nummer: 4
Dokumenttyp: Artikel i tidskrift
Förlag: Wiley-Blackwell

Abstract english

The longitudinal study started with children aged up to 4 who had been taken into care because of unacceptable living conditions and deficient parental care. After their initial stay in a children's home, the 26 children in the research group went on to have diverse placement histories throughout their childhood (up to age 18). The children have been divided into 4 subgroups in accordance with the length of time they lived with 1 of their parents or with foster parents. Relationships were 1 of the themes in the primary study as well as in all 8 rounds of follow-up. This article is based on the 2 most recent rounds when the children had reached the ages of 25 to 30 and 35 to 39. A few of the interviewees talked about a close relationship to 1 of their parents, some had occasional contact, and many more had no contact at all, felt abandoned, or had decided to keep their parent(s) at a distance, not least out of consideration for their own children. The interviews showed that their adult relationship to and/or feelings for parents were still problematic and negatively affected their own well-being, even if their parent(s) had died.

• Social Work
  • Adult relationship to parents