Folkhälsomyndigheten uppmanar alla med symtom som snuva, hosta eller feber att stanna hemma och avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta. Även om du bara känner dig lite sjuk ska du avstå från att röra dig på universitetsområdet. - Klicka här för att dölja meddelandetFolkhälsomyndighetenuppmanarallamedsymtomsomsnuva,hostaellerfeberattstannahemmaochavståsocialakontaktersomriskerarattspridasmitta.Ävenomdubarakännerdiglitesjukskaduavståfrånattröradigpåuniversitetsområdet.

Svensk social barnavård ur ett könsperspektiv 1993-2003 : en litteraturgenomgång

Författare:
  • Petra Ulmanen
  • Gunvor Andersson
Publiceringsår: 2006
Språk: Svenska
Publikation/Tidskrift/Serie: SiS följer upp och utvecklar ; Statens institutionsstyrelse
Dokumenttyp: Rapport
Förlag: [Publisher information missing]

Abstract english

Finns det skillnader mellan flickors och pojkars sociala problem?

Finns det skillnader i anmälningar och ansökningar till socialtjänsten beroende på om ärendet avser en flicka eller en pojke?

Görs det skillnader på flickor och pojkar respektive mödrar och fäder i hur anmälningar och ansökningar hanteras eller när insatser erbjuds?

Gör man skillnad på barnen utifrån kön där insatserna genomförs?

Har insatserna olika resultat för flickor och pojkar?

I denna litteraturöversikt av svensk social barnavård ur ett könsperspektiv under perioden 1993-2003 söker författarna Petra Ulmanen och Gunvor Andersson svar på ovanstående frågor. Litteraturgenomgången visar att kunskapen är bättre när det gäller tonåringar än yngre barn, i synnerhet tonåringar som placeras utanför hemmet och framför allt tonårsflickor som placerats på statliga institutioner.

• Social Work

• Den sociala barnavården-lup-obsolete