Folkhälsomyndigheten uppmanar alla med symtom som snuva, hosta eller feber att stanna hemma och avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta. Även om du bara känner dig lite sjuk ska du avstå från att röra dig på universitetsområdet. - Klicka här för att dölja meddelandetFolkhälsomyndighetenuppmanarallamedsymtomsomsnuva,hostaellerfeberattstannahemmaochavståsocialakontaktersomriskerarattspridasmitta.Ävenomdubarakännerdiglitesjukskaduavståfrånattröradigpåuniversitetsområdet.

Teenagers as victims in the press

Författare:
  • Gunvor Andersson
  • Tommy Lundström
Publiceringsår: 2007
Språk: Engelska
Sidor: 175-188
Publikation/Tidskrift/Serie: Children & Society
Volym: 21
Nummer: 3
Dokumenttyp: Artikel i tidskrift
Förlag: Wiley-Blackwell

Abstract english

Research into press reporting on young people has tended to concentrate on young people as offenders. In contrast, this article focuses on press coverage of teenagers as victims. Reports in two Swedish newspapers (a morning broadsheet and an evening tabloid) were studied over a period of four months and subjected to a qualitative analysis of discourse on teenagers as victims of various forms of violence and ill-treatment. It was found that danger and threats to the teenagers were seen as gendered, and as emanating from their own age group and from outside the home and family. The class background of the victims was not salient and child welfare issues were seldom mentioned.

• Social Work

• Den sociala barnavården-lup-obsolete