Folkhälsomyndigheten uppmanar alla med symtom som snuva, hosta eller feber att stanna hemma och avstå sociala kontakter som riskerar att sprida smitta. Även om du bara känner dig lite sjuk ska du avstå från att röra dig på universitetsområdet. - Klicka här för att dölja meddelandetFolkhälsomyndighetenuppmanarallamedsymtomsomsnuva,hostaellerfeberattstannahemmaochavståsocialakontaktersomriskerarattspridasmitta.Ävenomdubarakännerdiglitesjukskaduavståfrånattröradigpåuniversitetsområdet.

Vuxna med barndomserfarenheter av samhällsvård

Författare:
  • Gunvor Andersson
Redaktör:
  • Gunvor Andersson
  • Ingrid Höjer
  • Marie Sallnäs
  • Yvonne Sjöblom
Publiceringsår: 2019-04
Språk: Svenska
Sidor: 185-212
Publikation/Tidskrift/Serie: När samhället träder in. Barn, föräldrar och socal barnavård
Dokumenttyp: Del av eller Kapitel i bok
Förlag: Studentlitteratur AB

Abstract english

Detta kapitel handlar om en grupp barn som fick sina första erfarenheter av samhällsvård i 0-4-årsåldern. Därefter har de en varierande placeringshistoria under barndomen (0-18 år). De har följts upp vid åtta olika tillfällen under barndom och vuxenliv. Detta kapitel fokuserar på hur de hade det i 25-30-årsåldern samt i 35-39-årsåldern, eftersom det är glest med uppföljningar av barn med erfarenhet av samhällsvård så långt in i vuxen ålder. Kapitlet handlar om deras sociala situation, om hälsa och välbefinnande samt om egen familjesituation och relation till föräldrarna. Teoretiska reflektioner avslutar kapitlet.

• Social Work
  • vuxna