Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Digital undervisning

vid Socialhögskolan

Här hittar du information och stöd som specifikt rör digital undervisning.

Canvas

I Canvas finns en överblick över resurser, kurser och tips som är framtagna för att hjälpa dig när du behöver växla om från att träffas på campus till att undervisa online. Bland annat finns det redan en ny kurs på svenska och engelska som heter Canvas & Covid-19. Den hjälper lärare att hitta konkreta lösningar på planerade fysiska moment som föreläsningar online, seminarier online, grupparbeten online etc. I Canvas finns även information som särskilt riktas till administratörer.

Lärplattformen Canvas

Digitala verktyg

Det finns flera digitala verktyg som du kan använda vid Lunds universitet.

Se vilka digitala verktyg finns att tillgå

Tips på Facebook

Det finns en Facebooksida som Nätverket för IT i högre utbildning (ITHU) administrerar. På sidan kan man läsa och dela med sig av konkreta tips för digital undervisning.

Digital omställning i högre utbildning NU

Inspelning av föreläsning 

Graduate School assisterar med inspelning av föreläsningar i mån av plats. De har tillgång till två föreläsningssalar där man kan spela in föreläsningar live utan att läraren behöver förbereda sig alls samt en mindre föreläs-vid-datorplats där de kan ge assistans till lärare. De ser också till att slutprodukten blir en länk som lärare kan lägga upp på sina kurser. Kontakta Erika Werner så förmedlar hon kontakten till Graduate School. 

Förändringar av examinationer och obligatoriska moment (kursföreståndare)

Om du som kursföreståndare önskar permanent förändring på en kurs, krävs en process för förändring av kursplaner. Innan kursplanerna lämnas till AU och institutionsstyrelsen ska de tas upp i Socialhögskolans kursplanegrupp.

Länkar

Kontakt

Erika Werner
Studierektor, socionomprogrammet
046-222 98 62
erika [dot] werner [at] soch [dot] lu [dot] se

Leili Laanemets
Studierektor, avancerad nivå
046-222 93 78
leili [dot] laanemets [at] soch [dot] lu [dot] se

Samordnad support från Samhällsvetenskapliga fakulteten 

Ett 40-tal personer har utbildats för att kunna ge support i verktygen Conferences, Studio, Teams och Zoom. Rekommendationen är att vi ska använda oss av dessa verktyg. Det finns ett Zoom-rum som hanterar support till flera lärare samtidigt. I detta rum dirigeras man vidare till olika ”breakout rooms”, där en lärare kan få stöd från en ”expert”. Rummet kan nås via https://lu-se.zoom.us/j/908579222 och är bemannat kl. 8-17.