Att veta är bra - Att lära nytt ger hopp om bättring

Författare:
  • Lars Harrysson
  • Anna-Lena Strid
Publiceringsår: 2011
Språk: Svenska
Sidor:
Dokumenttyp: Rapport
Förlag: [Publisher information missing]

Abstract english

Syftet med projektet var att synliggöra lärandeprocesser hos personal inom organisationer verksamma i socialt arbete. Tre förvaltningar i Helsingborgs stad samt Socialhögskolan vid Lunds universitet, Campus Helsingborg, studerades. Projektet genomfördes med hjälp av skuggning (shadowing), reflekterande lärandecirklar och en återkopplande lärandefestival. Perspektivsättningen i rapporten, och den teoretiska grunden för projektet, hämtades från pragmatismens idéer om pedagogik. Resultatet visar att många lärandeprocesser pågår, att personal vill lära, men att det av olika skäl skapas och/eller upprätthålls strukturella hinder för lärandet, ambitioner och viljor om motsatsen många gånger till trots.

• Social Work
  • Pedagogik